Getuige achtervolgt winkeldieven in Goes

Normal 30167066543 d672b9c720 k
Afbeelding: Michel Curi

Door kordaat optreden van een getuige kon de politie zondagmiddag twee winkeldieven aanhouden met bijna 300 euro aan gestolen sigaretten.

Op zondag 16 februari 2020 om 13.35 uur kwam er een melding binnen dat twee mannen bij een supermarkt aan de Hoofdstraat meerdere pakjes sigaretten hadden gestolen. De diefstal was gezien door een getuige die achter de mannen aan was gereden toen ze daar weg reden. De getuige had foto’s gemaakt en had het kenteken doorgegeven. Hij reed achter de dieven aan richting Goes. Een surveillance-eenheid kon de auto achterhalen en de twee dieven konden op de ’s-Heer Hendrikskinderendijk in Goes aangehouden worden. In de auto lagen meerdere pakjes sigaretten.

Getuige

De getuige had gezien dat de mannen bij de kassa van de supermarkt pakjes sigaretten in hun kleding stopten. Het verbaasde hem dat de caissière dat niet zag, zeker omdat er ook nog een pakje uit de zak van één van de mannen was gevallen. De getuige had foto’s gemaakt. Toen hij naar buiten kwam zag hij dat de mannen in een auto stapten. Hij besloot achter ze aan te rijden en de politie te bellen. Hij merkte dat de mannen hem door hadden want op een gegeven moment begonnen ze hun snelheid te verhogen. Maar de surveillance-eenheid was snel in de buurt en kon de mannen, 43 en 45 uit Roosendaal, aanhouden. Op de telefoon van één van de verdachten was de route al opgegeven op de navigatie naar een supermarkt in Goes van dezelfde keten.

Adverteren op MiddelburgActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op MiddelburgActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Middelburg
07:37

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief