Middelburg stimuleert sport en cultuur voor volwassenen met laag inkomen

23 dagen geleden gepubliceerd

De gemeente Middelburg sluit zich aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hierdoor krijgen volwassenen met een laag inkomen financiële hulp om te sporten of deel te nemen aan culturele activiteiten. Dit initiatief volgt op het succesvolle Jeugdfonds Sport & Cultuur, dat sport en cultuur voor kinderen mogelijk maakt.

Gezond en gelukkig leven

De gemeente vindt het belangrijk dat alle inwoners toegang hebben tot sport en cultuur. Activiteiten zoals sporten of creatieve hobby’s zoals schilderen, beeldende kunst of theater hebben een bewezen positief effect op de gezondheid. Door zich aan te sluiten bij het Volwassenenfonds draagt de gemeente actief bij aan een gezond en gelukkig leven van de inwoners.

Vergoedingen

Het Volwassenenfonds vergoedt het lesgeld en/of materialen voor volwassenen met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Voor een sportactiviteit wordt er een bedrag van maximaal € 300 per jaar vergoed en voor een cultuuractiviteit maximaal € 450.

Deelname

Inwoners die gebruik willen maken van het Volwassenenfonds kunnen contact opnemen met een intermediair binnen de gemeente Middelburg. Deze intermediair kan dan de aanvraag verzorgen. De intermediair kan bijvoorbeeld een schuldhulpverlener, buurtsportcoach of maatschappelijk werker zijn.

Informatiebijeenkomst

De gemeente Middelburg organiseert een informatiebijeenkomst voor hulpverleners die regelmatig contact hebben met volwassenen die leven rond het bestaansminimum en sport- of cultuuraanbieders. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 4 april om 20.00 uur in de raadzaal van het stadskantoor van de gemeente Middelburg.