Integrale controle bij bedrijven in Middelburg leidt tot diverse overtredingen

7 maanden geleden gepubliceerd

Gisteren voerden de gemeente Middelburg, de politie, de Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen een grondige controle uit bij verschillende bedrijven en locaties in de stad. De controle, ondersteund door speurhonden, richtte zich op het naleven van wet- en regelgeving en het bestrijden van ondermijnende criminaliteit.

Focus op gezonde bedrijventerreinen

Volgens locoburgemeester Jeroen Louws zijn deze acties bedoeld om ervoor te zorgen dat Middelburg gezonde bedrijventerreinen heeft waar iedereen zich aan de regels houdt. De bedoeling is dat eerlijke bedrijven de ruimte krijgen om te ondernemen op een plek waar ze trots klanten en gasten kunnen ontvangen.

Resultaten van de controle

Tijdens de controle, die plaatsvond op 8 locaties, werden verschillende overtredingen geconstateerd. Zo werd er op twee locaties illegaal geslapen, moest een persoon mee naar het politiebureau voor het betalen van een boete en het betekenen van een vonnis, en werden onveilige arbeidsomstandigheden en mogelijke arbeidsuitbuiting geconstateerd. Bovendien zijn er boetes uitgedeeld voor te donker getinte autoramen en werden er overtredingen geconstateerd op het gebied van bouw- en milieuregelgeving.

Voortdurende controles noodzakelijk

Hoewel de meeste bedrijven tijdens de controle in orde waren en er slechts een beperkt aantal overtredingen werd geconstateerd, blijft het noodzakelijk dergelijke controles regelmatig te herhalen. Dit om ervoor te zorgen dat de wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt.

De gemeente roept inwoners op om verdachte activiteiten te melden bij de politie, de gemeente of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem. Zo kan iedereen bijdragen aan een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.