Jeugd probeert horeca binnen te komen met ID-bewijzen van anderen

Normal politie

Walcheren - In de avond van zaterdag 23 november en in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 november 2019 heeft de politie op diverse plaatsen op Walcheren bij zeker zeven minderjarige jongeren identiteitsbewijzen ingenomen die op naam stonden van een andere, meerderjarige, persoon.

De minderjarigen probeerden met deze ID-bewijzen diverse horecagelegenheden binnen te komen. De politie heeft er voor gekozen zaterdagavond en –nacht waarschuwend op te treden. Toch wil de politie graag aandacht vragen voor dit feit. Het tonen van een ID-bewijs van iemand anders / het uitlenen van je ID-bewijs aan iemand anders is namelijk strafbaar! Er staat zelfs een maximale gevangenisstraf van 6 jaar op voor de persoon die zijn ID-bewijs ter beschikking stelt aan een ander met het oogmerk om dit ID-bewijs te laten gebruiken als ware aan hem verstrekt (art 231 SR).

Welkom voor een goed gesprek

De ingenomen ID-bewijzen kunnen door de rechtmatige eigenaren worden afgehaald op het politiebureau in Middelburg, Achter de Houttuinen 10. Uiteraard voert de politie dan graag een goed gesprek met de eigenaren van die ID-bewijzen.

Adverteren op MiddelburgActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op MiddelburgActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Middelburg
16:36

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief