Man uit Groede aangehouden voor rijden met ongeldig verklaard rijbewijs

9 maanden geleden gepubliceerd

Een 26-jarige man uit Groede is donderdagavond 12 oktober 2023 aangehouden op verdenking van rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De aanhouding vond plaats op de Marie Curieweg in Ritthem en verliep niet zonder incidenten.

Verdachte situatie

De politie trof de man aan toen zij op de Schroeweg in Middelburg reden. De bestuurder van een auto trok hun aandacht toen hij zonder reden op een opstelstrook naast de N254 stopte en van plek wisselde met een andere inzittende van de auto. Na controle van de autogegevens bleek dat de eerste bestuurder van de auto niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Verzet bij aanhouding

Bij de controle zat een 24-jarige vrouw uit Vlissingen achter het stuur. De 26-jarige man, die eerder had gereden, zat achterin. De man gedroeg zich vervelend en volgde de aanwijzingen van de agenten niet op. Toen hij probeerde te vluchten, werd hij aangehouden. Zelfs na zijn arrestatie bleef hij zich verzetten, probeerde een politieagent te schoppen en schold haar uit. Hij is uiteindelijk naar Torentijd gebracht en in de cel gezet.

Ongeldig rijbewijs

Uit onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man in oktober 2022 ongeldig was verklaard en dat hij zich daarna meermaals schuldig heeft gemaakt aan rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De auto waarin hij reed, is in beslag genomen.