Nieuwe beheerders voor Wijkcentrum Palet in Middelburg Zuid

10 maanden geleden gepubliceerd

Vanaf maandag 2 oktober zullen Jan en Anita Boogaard de nieuwe beheerders zijn van wijkcentrum Palet in Middelburg Zuid. Zij zullen de taken overnemen van Optisport en zullen zich richten op een sociaal beheer van het centrum.

Sociaal Beheer

Sociaal beheer betekent dat de wijkcentra, zoals Palet, ontmoetingsplekken zijn voor iedereen in de buurt. Jan en Anita Boogaard, als nieuwe beheerders, zullen zich inzetten om mensen te stimuleren en te ondersteunen bij het organiseren van diverse activiteiten. Hierbij zullen ook de wijkbewoners betrokken worden. De horeca in het centrum zal ondersteunend zijn aan deze activiteiten en betaalbaar voor iedereen.

Het doel van deze overgang naar sociaal beheer is om de gebruiksmogelijkheden van het wijkcentrum te vergroten en het centrum meer een eigendom van de inwoners te maken.

Centrum voor de Wijk

Met deze nieuwe aanpak zal er meer ruimte zijn voor nieuwe activiteiten die door de inwoners worden georganiseerd en bezocht. Denk bijvoorbeeld aan kookactiviteiten, koffiemiddagen en spelletjesmiddagen voor jongeren.

Het is de verwachting dat er met de nieuwe beheerders met nog meer plezier gebruik gemaakt zal worden van het Palet. Het is de hoop dat er extra activiteiten zullen worden georganiseerd, dat er meer ruimtes verhuurd zullen worden en dat de wijkbewoners gezellig samenkomen voor een kopje koffie in het grand café. Met deze nieuwe invulling hoopt men dat wijkcentrum Palet nog meer een centrum voor de wijk wordt.