Politie controleert snelheid na klachten bewoners in Middelburg

Normal aangepastpolitieauto

Tijdens Middelburgse buurtbijeenkomsten is een veelgehoorde klacht van bewoners dat in wijken te hard wordt gereden. De wijkagenten in Middelburg gingen donderdagmorgen samen met Veilig Verkeer Nederland en gewapend met een lasergun op pad.

De locaties waren uitgekozen aan de hand van de hoeveelheid klachten over hardrijders. De eerste controle vond plaats vanaf 8.30 uur op de Veerseweg, waar een maximum snelheid van 30 kilometer per uur geldt. Achttien bestuurders reden veel te hard en kregen een bekeuring. Twee automobilisten kregen een proces-verbaal voor een vervallen APK en het ontbreken van een kinderzitje. Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland waarschuwden veertig bestuurders omdat zij tussen de 30 en 40 kilometer per uur reden.

Sint Laurens

Daarna werd de controle tot 12.00 uur voortgezet op de Noordweg in Sint Laurens, waar ook een maximum snelheid van 30 kilometer per uur geldt. Tien bestuurders kregen een bekeuring omdat ze te hard reden. Nog drie automobilisten kregen een proces-verbaal voor gladde banden aan een aanhangwagen (2x) en het niet bevestigen van de hulpkoppeling. Op deze locaties waarschuwden de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland dertig bestuurders omdat zij tussen de 30 en 45 kilometer per uur reden.

Aandacht voor verkeersveiligheid

De controles zijn door de politie uitgevoerd met diverse instanties, zoals Provincie Zeeland en ROVZ. Zij willen gezamenlijk een actieve bijdrage leveren om het verkeer in Zeeland veiliger te maken.

Adverteren op MiddelburgActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op MiddelburgActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Middelburg
16:09

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief