Politie neemt geld en auto in beslag op verdenking van witwassen Meestoof

Normal politie embleem

De politie nam vrijdagmorgen aan de Meestoof een auto en tijdens een doorzoeking in een woning ruim vijfduizend euro in beslag.

De politie is bezig met een onderzoek naar witwassen door een man (37) uit Middelbrug. In april jl. nam de politie bij hem voor een bedrag van 60.000 euro in beslag aan een auto, contant geld en geld van een bankrekening. De politie was hem destijds op het spoor gekomen, omdat hij veel contant geld bij zich had wat vermoedelijk een illegale herkomst had.

Verhoor

Vorige week wist de politie bijna 7000 euro te onderscheppen bij een transactie waarbij een exclusief horloge werd gekocht door deze man. Vrijdag jl. werd een vrij exclusieve auto, merk Volkswagen en type Golf R, 300 pk met een dagwaarde van ongeveer 22.000 euro en 5.300 euro aan contant geld in beslag genomen. De auto stond op dat moment aan de Meestoof in Middelburg en is door een bergingsbedrijf weggetakeld. De verdachte zal binnenkort worden uitgenodigd om verhoord te worden.

Misdaad mag niet lonen

Bij strafrechtelijke onderzoeken naar vermogensdelicten door de politie, wordt gekeken of er sprake is van witwassen. Tijdens het politieonderzoek wordt gekeken of de dader zijn vermogen op criminele wijze heeft verkregen en dit geld aan het witwassen is (bv door van crimineel geld dure goederen te kopen). Na een veroordeling van een verdachte volgt verbeurd verklaring van in beslag genomen goederen (goederen vervallen aan de Staat) of er volgt een ontnemingsonderzoek dat er uiteindelijk toe leidt dat de dader ook het in beslag genomen geld of die dure auto kwijt raakt.

Adverteren op MiddelburgActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op MiddelburgActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Middelburg
07:43

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief