Startsein voor herstructurering siloterrein Middelburg

7 maanden geleden gepubliceerd

Op vrijdag 29 september geeft wethouder Rutger Schonis het startsein voor de herstructurering van het voormalige CZAV-terrein aan de Kleverskerkseweg in Middelburg, ook bekend als het siloterrein. Het doel is om dit gebied te transformeren tot een dynamisch en aantrekkelijk gebied voor ondernemers.

Dynamisch en aantrekkelijk bedrijventerrein

De herstructurering omvat het opknappen van het siloterrein tot een aantrekkelijk bedrijventerrein voor ondernemers. Verschillende bedrijven hebben al de sprong gewaagd en zich op een creatieve en vooruitstrevende manier op het terrein gevestigd. Deze bedrijven dienen als inspiratie voor verdere ontwikkeling.

Wethouder Schonis is enthousiast over het project. Hij stelt dat van een verouderd bedrijventerrein een toekomstbestendig terrein wordt gemaakt waar ondernemers prettig kunnen werken en waar Middelburg trots op kan zijn.

Herinrichting en duurzaamheid

De gemeente Middelburg, eigenaar van een groot deel van het siloterrein, plant de herinrichting van de openbare ruimte. Panden met erfgoedwaarde worden opgeknapt. Aspecten als vergroening, duurzaamheid, hergebruik van bestaande materialen en het verbeteren van de beeldkwaliteit nemen een belangrijke plaats in bij de herstructurering.

Aannemer Hoondert is inmiddels gestart met de sloopwerkzaamheden en zal het terrein bouwrijp maken. De ombouw van de bestaande gebouwen staat gepland voor 2024. Eind 2024 zal het siloterrein een volledig nieuwe uitstraling hebben.