Twee 12-jarige jongens verdacht van meerdere geweldsincidenten in Middelburg

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Middelburg - De twee jongens die zaterdag 23 mei werden gezocht voor het mogelijk stelen van een rugzak met daarin een camera en telescoop zijn door de politie gevonden. De twee 12-jarige jongens worden ervan verdacht meerdere geweldsincidenten die dag te hebben gepleegd.

De politie ontving gisterenmiddag een melding dat een jongen zou zijn bestolen van zijn rugzak met daarin een camera en telescoop. Volgens de melder zouden twee jongens iets voor 14:00 uur het fietsende slachtoffer op de Walcherseweg hebben overmeesterd en dwongen hem daar zijn spullen af te staan. Direct toen het duo de rugzak met inhoud in bezit had, gingen ze er op hun fiets vandoor. Het geschrokken slachtoffer bleef verbouwereerd achter en belde voor hulp. Korte tijd later is een burgernetactie gestart waarbij werd gevraagd uit te kijken naar de twee jongens.

Milkshake en friet

Terwijl de burgernetactie liep, verschillende eenheden in de omgeving op zoek waren naar de twee mogelijke daders en agenten buurtonderzoek hielden, werd een nieuwe beroving gemeld. Twee jongens waren, in de omgeving van waar de eerdere beroving had plaatsgevonden, beroofd van hun frietjes en milkshake. Hierop hebben de agenten direct de wijk doorzocht. Na een korte zoektocht werd een van de twee 12-jarige jongens gevonden. Dankzij dit onderzoek zijn de agenten ook achter de verblijfplaats van de tweede verdachte gekomen.
Korte tijd nadat de twee jongens waren opgespoord meldde zich opnieuw een melder bij de politie. De omschrijving van het duo deed deze persoon erg denken aan wat er eerder op de dag was voorgevallen. De twee zouden nog een jongen, in de omgeving van waar de beroving van de rugzak had plaatsgevonden, hebben overmeesterd. Ditmaal slaagde de poging echter niet en vertrokken ze dan ook zonder buit.
Beide verdachten worden door de recherche gehoord. Het tweetal wordt onder meer verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving. Het onderzoek loopt.

Camera en telescoop

Uit onderzoek is gebleken dat het duo de gestolen rugzak met inhoud heeft gedumpt in de omgeving van het station in Middelburg. De rugzak is, dankzij een alerte burger, terecht. Helaas ontbreekt de inhoud. We zijn daarom dan ook nog op zoek naar de zwarte spiegelreflexcamera met telelens en de (spotting)telescoop. De spiegelreflexcamera kan worden herkent aan de zonnekap die vastgemaakt zit met ductape. Tevens staan er op de camera verschillende foto’s van de bijzondere Steppearend die het slachtoffer eerdere deze week had vastgelegd op beeld. De spotting telescoop betreft een groene single lens telescoop. Vindt u nou deze spullen? Dan komen we graag met u in contact om het weer terug te geven aan de rechtmatige eigenaar.

Adverteren op MiddelburgActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op MiddelburgActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Middelburg
16:12

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief