Twee jongens opgepakt na vernieling bewakingscamera Middelburg

Normal aanhouding boeien001

De politie heeft twee jongens uit de wijk Dauwendaele gearresteerd voor vernieling van de bewakingscamera's aan de Meanderhofstraat. Een van de jongens wordt hiervoor vervolgd.

Naar aanleiding van de overlast in de wijk Dauwendaele heeft de gemeente donderdag 5 november jl. een mobiele camera-unit met drie camera's in de Meanderhofstraat geplaatst. Vrijdagavond zagen agenten dat de unit was vernield. Een van de camera's lag op de grond. De politie zag even daarvoor twee jongens wegrennen. Van een van hen kon een duidelijk signalement worden vastgesteld. De volgende dag rond 17.00 uur zagen twee agenten in de buurt van de Meanderhofstraat een jongen, wiens signalement overeenkwam met de jongen, die vrijdag was weggerend. Hij werd opgepakt.

Veilig Thuis

Het bleek te gaan om een inwoner (15) uit deze Middelburgse wijk. De jongen werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Zijn ouders werden in kennis gesteld. De jongen werd zondag verhoord en bekende dat hij de camera had vernield. Hij werd zondag aan het eind van de middag in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich later tijdens een TRIP-zitting tegenover de officier van justitie verantwoorden. De politie heeft Veilig Thuis over de gezinssituatie geïnformeerd.

Seponering

Maandagmorgen werd een andere jongen uit Dauwendaele aangehouden. Hij is maandag verhoord en werd maandagmiddag in vrijheid gesteld. Tegen hem ontbreekt voldoende bewijs dat hij betrokken is geweest bij de vernieling. Tegen hem wordt derhalve geen proces-verbaal opgemaakt.

Adverteren op MiddelburgActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op MiddelburgActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Middelburg
08:50

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief