Twee mannen aangehouden na diefstal van pakketbezorger

9 maanden geleden gepubliceerd

Twee mannen zijn woensdagavond aangehouden in een woning in Middelburg en Vlissingen. Ze worden verdacht van diefstal met geweld tegen een pakketbezorger eerder die avond.

De diefstal

Het incident begon op woensdag 11 oktober 2023 om 18.00 uur. Een pakketbezorger had net een pakket afgeleverd bij een woning aan de President Rooseveltlaan en zat nog even in zijn bus. Hij merkte dat de achterdeur van zijn bus werd geopend en er mensen instapten. Toen de bezorger ging kijken, zag hij twee gemaskerde mannen uit de bus komen met enkele pakketten. Bij het zien van de diefstal riep hij dat ze moesten stoppen. Eén van de mannen pakte een mes en zwaaide ermee. De mannen liepen weg en stapten op een scooter waarna ze wegreden.

De aanhouding

Gelukkig kon de pakketbezorger het kenteken van de scooter onthouden. De politie werd ingeschakeld en startte direct een onderzoek. Via het kenteken van de scooter kwam er een naam en adres in Middelburg van een bekende van de politie naar voren. De woning werd betreden en daar werden twee 18-jarige verdachten aangehouden, één uit Middelburg en één uit Vlissingen. Geen van de gestolen pakketten werd in de woning gevonden. De pakketdienst regelt de verdere afhandeling van de weggenomen pakketten. De verdachten zijn ingesloten.