Wapenarsenaal in woning Nieuw- en Sint Joosland

Normal 2019 04 23 politieauto mercedes pm008
Afbeelding: Politie

Dinsdagochtend rond 08.30 is een bewoner van de Molenweg in Nieuw- en Sint Joosland aangehouden in zijn woning. De politie nam bij de man een compleet wapenarsenaal in beslag.

Via de Duitse politie kwam informatie binnen dat de man in het bezit zou zijn van zogenoemde geweergranaten.

Politieagenten zijn vanmorgen de woning van de man binnengevallen met een machtiging om zijn woning te doorzoeken op basis van de Wet Wapens en Munitie. Ze troffen daar in totaal 17 ‘lange wapens’ aan (jachtgeweren en Kalasjnikovs). Sommige waren bruikbaar, sommige waren onklaar gemaakt en sommige waren nep maar wel voor afdreiging geschikt. Acht revolvers en pistolen werden in beslag genomen en drie automatische wapens. Ook werd een grote hoeveelheid patronen en hulzen in beslag genomen. Door de politie worden alle aangetroffen wapens onderzocht.

Ook troffen de agenten en rechercheurs vier granaten (twee handgranaten en twee geweergranaten) aan in de woning. Deze zijn inmiddels onklaar gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.

De aangehouden verdachte is meegenomen naar een politiecellencomplex. Hij zal daar worden gehoord over het feit.

Adverteren op MiddelburgActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op MiddelburgActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Middelburg
08:14

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief